Light neznamená zdravé: umělá sladidla – aneb Jak ztloustnout

13. března 2014 v 21:39 | MMT |  Ostatní
Stejně jako trenér tak i jako výživový poradce se neustále vzdělávám. Je to součástí práce, která se nonstop vyvíjí a pokud zaspíte dobu, můžete to v těchto oborech rovnou zabalit.

V sobotu jsem se zúčastnila semináře na téma mimo jiné Jak přežít dobu jedovou. Přednášela sama autorka největšího bestselleru Doba jedová (Doba jedová 2 a Jak přežít dobu jedovou, Varovné signály očkování ovšem stojí taky za to!) profesorka Anna Strunecká. S ní je to vždy obrovský zážitek. Kdo četl alespoň jednu ze zmiňovaných, chápe mé nadšení.

Hlavní téma byl lepek, kasein, ASPARTAM, glutamát. A právě o aspartamu jsem se vám zde chtěla rozepsat. Na stránku mi právě přistálo krásné krátké video o aspartamu a to přímo slovy profesorky Anny Strunecké. Tak vlastně neni co spát.

Předem bych ráda upozornila, že nahrazením cukru, umělými sladidly se nehubne, ba naopak. Proč se vyhýbat produktům Light, Diet, Zero, bez cukru?


Moje rada na závěr: nezačínejte zdravý životní styl s produkty s označením light, diet, zero, či bez přidaného cukru, k zeštíhlení Vás to nedovede a ke zdraví už vůbec ne.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Xylitol | 14. srpna 2014 v 11:57 | Reagovat

Dobrý den,

skvělým způsobem jak nahradit běžný cukr a přitom nepoužít umělá sladidla je xylitol. Xylitol je přírodní cukr, který má o 40% kalorií méně než běžný cukr, přitom chutná a sladí stejně. Xylitol se dnes získává ekologickou cestou z kukuřičných palic.

Skvělá informativní stránka o xylitolu je zde: http://www.brezovycukr.cz/

2 MMT | 14. srpna 2014 v 12:36 | Reagovat

Myslím, že ještě lepší je Stavie - což je prostě a čistě kytka (keřík). :)

3 ILandová | E-mail | Web | 20. března 2015 v 15:37 | Reagovat

Zdravím,
velmi dobře se dá také využít isomalt, to je sladidlo vyráběné z cukrové řepy. Velmi dobře se hodí jako náhrada běžného cukru při pečení i vaření. Nemá pachuť, často se doporučuje při redukční dietě a velkou výhodou je, že nekazí zuby!
Informace zde: http://www.isomalt.cz

4 Martina P. | 8. dubna 2015 v 17:28 | Reagovat

Zdravím všechny,

není úplně jednoduché se všem nezdravým umělým sladidlům vyhnout. Také je dobré promýšlet a číst si o různých druzích slazení. Často používaným sladidlem je i sorbitol, který se používá jako sladidlo, zahuˇštovadlo i stabilizátor. Jeho důsledky na zdravý jsou diskutabilní. Kdo se o něm chce něco dozvědět, může se podívat sem http://sorbitol.cz/vedlejsi-ucinky/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Iva-MMT.blog.cz = Manželka/ Matka/ TRENÉRKA
Google blog = iva-fis.blog.spot.cz
Instagram = Iva_Fit (Iva Fis Trainer)